HVAD ER KLIMAET?
Klima og vejret er ikke det samme, så når man siger at solen skinner er det ikke nødvendigvis godt klima.
Vores jordklode har brug for både regn, sol, kulde og varme og når der er den rigtige mængde af disse er det et godt klima. Men når så pludselig der år efter år bliver varmere og varmere, så giver det problemer, så tager vores jordklode skade af det og så er det et dårligt klima.

Hvad er CO2 og hvad gør den ved klimaet?
CO2 er en gas, faktisk ligesom en prut. Men denne prut hænger oppe i luften langt langt ude, hele vejen omkring jorden og isolerer, så varmen fra solen kan komme ind, men ikke ud igen, ligesom i et drivhus. Klimaet kan ændre sig så der flere steder i verden kommer oversvømmelser og flere storme, så det er vigtigt at sørge for vi har et godt klima uden for meget CO2.

Hvad sker der hvis vi med tiden får et for varmt klima?
Hvis der bliver for varmt vil der blandt andet ske det at isen på nord- og sydpolen smelter. Hvis det sker er der mange dyr som vil komme i problemer. Isbjørnen vil få svært ved at fange sin mad fordi den ligger på isen og venter på at sælerne kommer op og får luft, så hvis isen smelter skal den fange dem i vandet, men isbjørnen svømmer alt for langsomt. Udover isbjørnen er der også mange andre pattedyr, fugle og frøer som kan få problemer.

Hvad kan du gøre for at hjælpe?
- Tag din cykel istedet for at blive kørt i bil
- Husk at slukke for vandet også mens du børster tænder
- Dine forældre skal hænge vasketøjet ud istedet for at tørretumble tøjet
- Du skal huske at slukke lyset efter dig
© 2009-2010 KlimaPyramiden® er udviklet af Globalopvarmning.dk // Design Graphicarts.dk
blocks_image